Saturday, October 18, 2014

Kenny Rogers Roasters Double Celebration

Salam semua. Ok kita start entry throwback la. Nak buat macam mana kan dah malas sangat nak update entry. So memang hadapla nak habiskan draft yang lama ni. Ok maafkan aku sekali lagi. Korang ingat lagi tak bulan lepas aku ada buat entry pasal Kenny Rogers ada bagi voucher double celebration? Ingat tak? Tak ingat ko pergi KLIK SINI.

So aku pun nak jugak la pergi try kan. Apa tunggu lagi kan. Masa tu voucher expired 30 September so seminggu sebelum tu aku pergi la makan dengan Ida. Yang best Ida belanja. Mau tak syok orang belanja kan. hehehe.




Perasan betul tengok menu.
Dah sah-sah ko datang nak makan ikut menu kat kupon kan.
Gasakla cuci mata kan.





Nak belanja kawan baik kena happy.
So sila la ikut baik hati Ida ni. 
Meh la belanja aku.





Set dia ada ni.
Chicken with porridge. Aku punya.
Aku tak sempat pun nak ambik gambar. 
Dah licin baru alaa lupa nak ambik gambar.
So aku ambik kat website KRR.




Ni menu famous kot.
Semua orang pun tahu.
Quarter meal chicken with 3 side dish.
Ni Ida punya.
Also kredit to KRR website.





Air aku. Apa eh aku tak ingat la.
Sapa suruh lambat update. 
Rasakan.





Ida dan airnya.
Blended chocalte yang pasti. Atas tu caramel.
Yang lain lupa.





Muffin. Aku request pandan tapi dah habis so makan la chocolate pun.





Rock n Roll
Ni aku ambik mix meatball and sausage






Aiskrim.
Also chocolate.

Memang kenyang gila la.

All bill only RM79 dan berapa sen tak ingat.
See murah kan. 
2 orang makan kira berbaloi lah.


Haa aku tengok bulan pun ada lagi DOUBLE CELEBRATION VOUCHER FOR OCTOBER.


Ingat nak pergi lagi lah.
Sapa nak belanja aku?



Friday, October 17, 2014

Tomyam

Assalamualaikum semua. Semua rindu aku tak. Wahh gila lama malas update. Macam terlupa ada blog pun ye jugak. (eh bukan aku memang selalu lupa ke??). So alang-alang dah lama kita kasi up entry yang menyenang kan mata. Kasi yang lite-lite dulu.

Yang heavy-heavy (apa yang heavy aku pun tak tahu) kita up kendian. So meh aku bagi korang tengok kenikmatan tomyam yang Ida masak.

Masak tomyam ayam+cendawan+cauliflower+carrot. Pastu nak makan dengan nasi boleh, dengan mee boleh, dengan bihun pun boleh.





Nah. Letak maggi jadilah maggi tomyam







Letak bihun pulak
Dua-dua pun sedap.



Sekarang macam-macam nak fikir. Takpe rezeki Allah ada dimana-mana.

Sekian!!