Sunday, February 28, 2010

giveaway As collection


salam
ni kemungkinan entry last sempena Februari 2010
klu aku malas nak wat entry la lepas ni
klu ado maap la yer
hehehehe

wah entry xder kena mengena ngan tajuk

berbalik pada tajuk
tadi jalan2 ke my-giveaway
yer la tengok contest2 yang menarik dan tertarik untuk dijoin
nak dijadikan cerita
contest ni bagai menarik-narik aku untuk join

terfikir la ma suka dengan mutiara ni
kalau ada rezeki aku dapat boleh bagi mak kan


so aku pun ambik keputusan menjoinkan diri

barang yang kak as nak giveaway kan adalah seperti gambar dibawah







haa...cantik kan???
aku tengok blog kak as ni memang teruja la

cantik sangat

so apa lagi

mana tahu ada rezeki korang kan

jom join

KLIK SINI

jom join ramai2

memang banyak rekaan menarik

berminat???

klik

http://kristaldanmutiaradarisabah.blogspot.com

masih sempat lagi kepada sesiapa yang nak join
jom ramai2 ikut serta


De' Alya giveaway

***sticky mode...entry baru scroll bwh yer...


salam semua
aku ingin join contest
apa lagi
jom ramai2 join
ada masa lagi ni
hehehe

jom ramai2


senang sajer syarat2 nyer
chiffon cantik tu menanti anda
jom ramai2 join


Saturday, February 27, 2010

nini cokolat celup!!

haa
kan dapat hamper kan
so xpayah tunggu2
tengok ada "NINI"
tiba2 macam 'eh da lama sangat da xmakan nini'
tiba2 hari dapat
so memang xtangguh-tangguh
terus buka ngap

sambil2 tu teringat dulu2
masa kecik-kecik
nyanyi
"nini cokolat celup..celup celup"
hahaha

ingat2 balik cam kelakar pun ada

inilah rupanya
ada x yang suka makan??



ermmm sedap
dapat mengimbau kenangan macam nih
hehehe



haa
kan dah ngap
memang xmenyempat nak tunggu dah

hikhikhik



***owh nini cokolat celup!!!


pertandingan masak lempeng

Assalamulaikum semua
salam 1 Malaysia
apa khabar??
selamat berhujung minggu saya ucapkan

wah semakin 1 Malaysia nampaknya
hehehe
bukan apa hari kolej rahman putra mengadakan


"TEMASYA SUKAN RAKYAT 1MALAYSIA"

so aku pun menyibuk gak nak masuk
so masuk lah pertandingan masak lempeng
seperti yang tertera diatas

pertandingan start kul 10.30 pg
lebih kuran 10++ aku kuar la bilik
lagak macam jauh jer bunyi nya
bukan apa
nak tengokla aktiviti yang dijalankan

kebetulan masa aku gi ngah main baling belon yang isi air tu
masa mula2 ramai gak group masuk
dah tinggal 2 group baru teringat
"eh kalau ambik gambar ni ok gak"
so sempat la tengok

haa kat bawah ni balingan last kiranya
sebab nampak x group yang perempuan tu dah pecah belonnya

so the winner is

DR ANIZU and DR BASHEER




then ada gak ngah main congkak n batu seremban
teringat gak nak main
tapi cam segan pun ada
hehehe



ok mula la aktiviti masak2 lempeng
masa memasak gambarnya non ado la yer
nama nyer bz memasak
idokla sempat nak snap2
so tengok selepas makanan siap jer la

jom tengok hasil kerja kami
..
..
..
.
.
.

all 18 groups
bermacam hiasan
yang awalnya hanya berasakan tepung



see itu lah hasil xseberapa aku n zaryn
huhuhu
jangan sape2 berani kutuk
hehehe



see cantik kan
pakar2 menghias semuanya



lagi


lagi


dan lagi




makanan dah terhidang
pengadil apa lagi
memulakan tugas untuk menilai
itulah dia barisan pengadil yang menjalankan tugas





so da settle pengadil bagi markah
pe lagi
giliran para peserta pulak menyerbu
ekoran daripada itu
inilah hasilnya
..
..
..
..
..
..

betul2 lapar semua nyer ni
hehehe



licin
menunjukkan semua org memang lapar
hehehe



lagi
licin juga


hadiah yang menanti semua peserta
yang mana bakal menjdi milikku???
jeng jeng jeng
..
.
.
.
.
.






inilah dia yang aku dapat
dan xder nombor pun
kena berlatih lagi nih
hehehee



****pemenang nya yang namanya "THE AUTHENTIC"




My blog become ONE!!!!


Assalamualaikum
tengok tajuk pun da tahu kan
tajuk ajer dah menceritakan segalanya
yer inilah entry yang nak saya bawakan kepada kamu semua

MY BLOG TURNS ONE!!!

masih baru lagi dalam dunia blog
ibarat kanak-kanak yang memerlukan bimbingan
dari mereka yang bijak pandai
yang master dalam dunia blogger ni


diam xdiam setahun jugak usia blog ni
dicipta atas alasan saje-saje
sekadar melepaskan rasa hati dengan menulis
sekadar menyahut pelawaan seorang kawan
sekadar mencari teman dan nasihat

tapi alhamdulillah akhirnya setahun umurnya

http://edahjue.blogspot become 1 today!!!!





dibawah ni adalah header terbaru blogku
sekadar perkataan itu
yer blog ni hasil repekan aku kerana tidak mahu menyusahkan orang lain untuk mendengar masalah dan cerita dari ku
dalam ini aku boleh menulis apa sahaja
sesuka hati kerana ia blogku




today 27.02.2010


yes...first birthday

kat bawah ni menunjukkan entry sepanjang setahun usianya
374 post dan ini adalah post ke 375



to edahjue.blogspot.com

happy first birthday...
..
.
.


happy bithday


happy bithday


n


happy bithday



***all pics were googled except header n posts

HAPPY BIRTHDAY NUFFNANG



tadi buka nuffnang
dan hari ni genap 3 tahun umur nuffnang
kepada nuffnang

happy birthday nuffnang!!!!

now nuffnang turns 3



dan hari ni juga adalah
..
..
.
.


tunggu next entry yer...hehehe
stay tune!!!!



Friday, February 26, 2010

Noir Jewelry Giveaway


salam
tadi aku blogwalking
tengok ada contest ni
macam menarik

eh2 bukan macam
memang menarik
pe lagi tangan ni laju jer nak taip entry nak join gak
jom join ramai
kita support blogger



haa
kat bawah ni syarat2 dia
aku copy dr blog noir jewelry
..
.
.
.

Jom Join Giveaway noir jewelry
cara2 nak menjoin giveaway ni ialah

1)JADI FOLLOWER NOIR JEWELRY
2)BUAT ENTRY TENTANG GIVEAWAY NOIR JEWELRY DALAM BLOG ANDA -PROMOTE LA SIKIT HEHE
3)ADD NOIR JEWELRY DALAM BLOG LIST ANDA
4)TINGGALKAN KOMEN DAN LINK BLOG & EMAIL ANDA


moga2 ada rezeki
insyaallah


jom jengah2 blog ni
boleh tengok aksesori yang menarik
memang sangat cantik


salam maulidur rasul


Assalamualaikum

hari ni 12 rabiulawal 1431H

semua yang beragama islam tentunya tahu hari ni hari maulidur rasul
hari memperingati kelahiran baginda Rasulullah S.A.W

semua yang bekerja bercuti
dan ada yang mengadakan perarakan
sama juga di UTM ni
ada perarakan

teringat lak masa sekolah2 dulu
perarakan mengelilingi bandar machang
sungguh indah saat tu bila dikenang kembali




selamat menyambut maulidur rasul dari saya




****all pics were googled,,....



salam maulidur rasul 1431 H...

Thursday, February 25, 2010

uncle nak bagi cd free


masih berlegar2 berkaitan contest
menggila mencuba nasib
hehehe
tak salah kan
macam blog contest pulak
asyik contest jer kan

ni contest yang menarik dianjurkan oleh UNCLE
menarik kenapa??
sebab uncle nak bagi cd free
yang menarik minat ku sebab ada cd faizal tahir
huhu
mana tahu ada rezeki kan

jom join ramai2
tinggal berapa jam je lagi
contest berakhir 9 malam ini


tunggu apa lagi??
jom



Blue Damask's Fabolous February Giveaway 2010


wah
mesti yang masuk blog aku ni pelik kan
budak ni takder keje lain ke
melainkan wat contest kan
huhuhu
nak wat camne
saya kan suka
memenuhkan senarai peserta dalam contest
hehehe

nak wat camne kan
niat murni tu wujud dalam diri ini...
eceh eceh,..puji diri sendiri la pulak

jom tengok contest yang menarik ini
berminat???

the prize

haaa...see menarik kan
cantik kan
tunggu apa lagi
jom sama2 memeriahkan contest

jom kawan2 jom!!!

take this!


****mudah-mudahan rezeki berpihak pada zunaidah..amin..


salam semua
wah awal jugak bukak blog ari ni kan
blogwalking sekejap sebelum teruskan agenda hari ni
tengok lak ada blog anjurkan
peluang nak dpt RM 100
banyak tu
sapa nak bagi free2 mcm tu kan
hehehe
pe lagi jom follow blog ni
senang sajer just be first 200 follower

kat bawah ni aku copy dr blog

http://www.kambingbujang.com


***comeynyer...



How to win RM100?

KambingBujang has decided to give away RM 100 cash. KambingBujang.com now is at the stage of expanding, everyday the blog is getting new unique visitors and hits. We want to say a thank you for supporting us and our devoted work, without a helping hand from all of you, this parenthood blog will not be here as at today. From a normal reader to a normal subscriber, to a loyal reader and to a loyal follower, we highly appreciate this mark of confidence.

For a present to the lucky one, mummy Amirul with a big heart, will give a cash to one of the our followers.

Just be the first 200 followers of KambingBujang (Google Friend Connect) and we will pick one using vote system.


jom follow kambingbujang...

moga-moga ada rezeki aku...


Wednesday, February 24, 2010

penat!!!


aku penat!!
penat yang amat
kepala da mula nyut nyut nyut
memberi petanda
huh
tabahkan hatiku

YA ALLAH BERIKAN ZUNAIDAH KESIHATAN YANG BAIK
AMIN

insyaallah...


Tuesday, February 23, 2010

dapat hadiah

salam
ni entry sebelum melelap kan mata
yer mata saya sudah merah dan berair-air
macam pili air..eh tidokla yer..gurau sajok..
hehehe

alhamdulillah
sampai sudah hadiah dari kak oya
kan aku masuk contest sempoi kak oya kan ari tu
klu tak ingat kat sebelah ada banner
leh la klik2 yer
hehehe

actually, hadiah ni sampai semalam kat office kolej
tapi dek kesibukan yang melanda pagi tadi baru gi ambik
sambil2 jenguk pejabat kolej
yang macam da lama sangat tak jenguk
huhuhuhu

kepada kak oya:
terima kasih diatas hadiah ini
saya amat menyukainya
cantik

lepas ni leh rajin2 menabung
thanks again

jom tengok pe yang aku snap
..
.
.
.



kotaknya
kita mula dari luaran yer
hehehe



selepas dibuka bajunya
hehehe
sabar2
step by step la



yeay!!!
itu dia isinya
nampak tak??



tadaaa...
itulah tabung yang comey itu
jom kita menabung untuk kesenangan masa depan
wah2..dan2 jugak yer!!
hehehe



terletak disudut mejaku
so apa komen anda???
cantik kan??



sekali lagi jutaan terima kasih kak oya
..
.

lastly,
jom jemput2 ke blog kak oya





minggu depan bakal ditempuhi dengan test!!!


salam kawan2 sekalian
macam mana hari ni
ececeh..baik plk aku bertanya khabar berita
hehehe
biasalah nak bermesra sesekali

haa
seperti tajuk diatas
aku bakal menempuhi minggu hadapan dengan
TEST yang TERamat banyak
kalau 4 tu teramat banyak ke??
hehehe
bagi aku banyak la tu

bersusun test menanti
hish mana nak baca dulu ni
huhuhu

blurr jap

dengan assignment lagi, PSM lagi
hish
macam mana ni
sabar2 zunaidah
anda boleh

kepada kawan2 ku jugak
member2 tahun akhir di UTM ni

GOOD LUCK all of u
all the best!!!


Monday, February 22, 2010

kesabaran teruji



salam semua
apa khabar?
masih mood bercuti

alhamdulillah
siap sudah draft yang ditugaskan
setelah berusaha
hasilnya memuaskan hati

alhamdulillah

tapi ari ni lain jadinya
kesabaran ku teruji

dari gembira dan senang hati bertukar sebaliknya

entahlah silap siapa
mungkin juga berpunca dari diri ku

moga2 diberi ketenangan oleh NYA
insyaallah


***sedikit luahan rasa

Sunday, February 21, 2010

lycra hairband giveaway


salam semua
selamat petang
aku ngah break seketika dr baca journal
so kita buka2 blog

so bila da blogwalking
jumpa la blog yang anjurkan contest
so apa lagi
jom kita join ramai

sesapa yang berminat nak join


hairband menarik menanti anda
xsalah mencuba
mana tahu ada rezeki kan

cantik sangat
kalau xcaya tengok ni
..
.

sesuai untuk semua golongan umur
menarik dan cantik

tunggu pe lagi
jom sama2 memeriahkan nya

untuk maklumat lanjut

disini yer


mudah-mudahan ada rezeki ku
insyaallah

jom join!!



Delicate Fingers giveaway


salam semua
salam satu malaysia
seperti yang dapat korang tengok
aku sekarang ngah menggila nak join contest
hehehe

hari tu macam da stop kan
ni aku sambung balik
yer la
apa salahnya kita bagi sokongan rakan2 blogger
hehehe

sekarang ni giliran kak aimilia lak wat contest

kalau nak ikut hari tu lagi nak wat contest
tanggung punya tangguh hari ni baru teringat nak publish
nasib baik sempat

jom join ramai2

tarikh tutup:
21 Feb 2010, 12pm

sempat lagi kepada sape2 yang berminat
boleh KLIK SINI

beg yang sangat menarik menanti anda
mana tahu ada rezeki anda
jom kita ramai2 join

****kat bawah ni aku copy dr blog kak aimilia




Here's the deal:

1. leave a comment on this post. Please include your email address so I will know how to get in touch with you if you win.

2. blogg about this giveaway and don’t forget to include any one of the above photos… please let me know if you have done this (with a link, of course)

3. become a follower of this blog . Already a follower? Just leave a comment to let me know.

**** Don't forget to leave me a way of contacting you, nothing worse than not being able to contact the winners. I will contact the winners for a complete address so the bag can be sent rightaway.

**** Please note, I will select the winners manually, meaning that I will not be using a random number generator to select the winners- it is my anniversary (of course) so please let me have a chance to select them!!!hehehe.

**** The above shown bags are just samples as I am going to reproduce the same pattern but of different fabrics. The bag will also be chosen randomly, so I apologize that you cannot choose your bag of preference.

**** I will choose 3 winners for the purpose



apa lagi...menarik kan??jom join ramai2...

muda-mudahan ada rezeki aku...



berusaha zunaidah!!!



aku masih membaca journal2
masih berusaha menyiapkan draft
masih berusaha menahan diri yang bosan membaca
masih berusaha menahan mata dari mengantuk

tika ini aku masih berusaha

ayuh kawan2
sama2 berdoa untuk aku dapat menyiapkan nya

insyaallah


**berhenti sebentar untuk sarapan..


Saturday, February 20, 2010

kalau ku tahu begini jadinya...





wah
panjang betul tajuknya
bukan pe
kecewa ni
ingatkan kejap jer nak godek2 blog ni
tapi da setengah jam dah
huhuhu
tension lak tengok blog macam ni
xtersusun la
huhuhu
hish kena mintak pertolongan dari yang pakar ni

haa
sape yang sudi nak tolong aku
meh hulurkan bantuan
bantuan anda amat dihargai

awat la macam xtersusun
aku nak organize gadget kat tepi tu pun xboleh
hish
susah la macam ni

xpe2
sabar2
kita wat slow2
tapi kecewa maaa

KALAU KU TAHU BEGINI JADINYA
xnak aku tukar layout

hahahaha

giler pemalas dan xsabar kan
hehehe



apa motif aku letak gambar ni?
xpela sajer
penyeri entry





****gambar adalah tiada kaitan dengan cerita...hukhukhuk..maaf..



bertukar!!!


salam semua..
jangan betulkan skrin computer anda.
yer ini blog aku.
ntah nape aku rasa nak tukar layout.
maaf la agak serabut dan tidak tersusun lagi.
tunggu sedikit masa lagi aku try betulkan.
hehehe.
maaf di atas kesulitan itu.

lapar


sekarang da pukul 1.41ptg.
aku lum mkn pe2
minum dah la
hehe

tengah tunggu order dr ct
malas benar nak kuar bilik
so order jer la

ish perut da mengeluarkan irama merdu nih
makanan bila nak sampai nih
hehehe

xpela sabarla kejap
huhuhu


di tag


salam semua. rasanya da berzaman aku di tag. tapi baru hari ni aku nak wat. maafla. aku kadang2 xperasan. hehehe. aku dengan jayanya di tag oleh risha. sudah lam. dia pun da lupa agaknya. tapi tadi aku baca2 entry dia. tengok ada nama aku. xpela walaupun da lama aku wat la jugak. hehehe. maaf ek sha..


Perkara-perkara yang perlu anda lakukan adalah:

1) Copy gambar amal Islam di bawah. Copy satu warkah nie pun tak apa. Mudah dan menjimatkan masa. Harapnya begitu, Insya Allah.



2) Kemudian pilih 10 orang sahabat anda dan dimestikan mereka melakukan perkara yang sama. Ingat! 10 orang tahu? Lebih dari jumlah tue lagi bagus. Terlebih? Jangan melampau sudah.
Calon-calon yang terpilih adalah semua yang membaca tag ini.

sila2 la wat eh..


Friday, February 19, 2010

berjaya



akhirnya
aku berjaya upload jua gambarnya
gambar xder la banyak mana pun
xkan nak letak semua
malas nak tunggu lama2
hehehe

jom tengok gambar
kan bagus klu aku cantum2 gambar
tapi macam xbest sebab xfull dapat tengok
hehehe
terima je la seadanya





kat atas ni masa kenduri ari isnin
cantik kan pelamin nya
tengok dan interpret sendiri la yer
hilang mood nak citer klu gambar kecik
hahaha
giler ngada2 kan

ok la yang pakai lain dr lain tu sah2 la pengantin nya
masa ni pengantin laki lum sampai
so xtahu la macam mana rupanya
hehehe

yang tudung kuning kak na, tudung coklat adik aku irah.


yang atas ni lak gambar banu follow abg n family gi pantai
aku xikut yer
haa
tengokla ayah kena buli ngan adam
sampai ke muka kena pasir
hihihi
nasib la ayah

tu sajer yang nak kuceritakan
hehehe
terima kasih kerana sudi membaca

:D