Saturday, October 31, 2009

Giveaway - LOVE is in the air... as always....!!


******STICKY MODE...NEW ENTRY SCROLL BAWAH YER...TQ


Giveaway - LOVE is in the air... as always....!!


salam semua

haaa lagi sekali aku mau join ini contest...

tadi jalan2 blog kak elyn..

da lama aku xmenjengah blog beliau..

yerla dek kebzian aku sebagai pelajar yang skang ni sedang berjuang untuk final exam nyer...

hehehe...

bz2 pun sempat tu aku masuk contest..

hehehe..

bukan pe sekadar mencelah seketika..

berehat dari penat study...

:-)

menyokong para blogger katakan...


aku ni hanya silent reader blog kak elyn...

bukan xnak tinggalkan jejak..

tapi segan pun ada..

aku pun xtahu kenapa..

mungkin kerana mereka sudah berada dialam pekerjaan..

tapi walau apepun aku masih tetap mengunjungi blog kak elyn....

ini link nyer...

aku suka menjengah kerana suka melihat keletah dan gelagat wafiq yang comel..

juga sekadar mahu melihat perkembangan wafiq...

dan juga baca cerita kak elyn satu family...


contest ni kan sepatutnya habis da kan..

tapi kak elyn sambung lagi...

so aku pun baru terhegeh-hegeh nak masuk..

yerla hari tu nak masuk xsempat nak karang post baru..

dengan internet lembap nyer...

hehehe..

tapi tengok2 skang ni kak elyn lanjutkan..

so ada rezeki ni..

jadi pe lagi kawan2 jom masuk ramai2...

klik sini...


so ape lagi...
jom ramai2 join
klik sini


syarat penyertaan nya:

1.
Tepek header saya lam blog u all pastu jangan lupe bubuh link okeh.


http://fozalin.blogspot.com
2. Ha korang merepek la pasal blog saya lam entry tu pastu habaq mai kat saya u all dah siap entry tu lam komen entry ni.
Mood melekat ye sehingga "duedate"!!

3. Giveaway ni bermula arini iaitu
16/10/09 - 23/10/09 30/10/09.

4. Repekan yang paling kreatif akan dipilih oleh En Faiz @ the daddy Wafiq.

5. Hanya seorang peserta bertuah sahaja yang akan terima giveaway BIDADAR
I.

itu sajer
sudah siap
moga2 ader rezeki sempena Final Exam ku ini...

tanda2 utk.....


huhuhu
dari semalam tekak da rasa perit
hidung lak bersumbat
huh
macam mana ni
tanda2 ni biasanya kalau aku nak demam
tapi..
aku xnak demam
minggu ni da la ada 3 paper
ni baru lepas makan ubat
mata pun da kuyu
huhuhu

ya Allah..jauhkanlah zunaidah daripada segala penyakit....aku try kuatkan diri...

sama2 doakan aku eh..

bila abgku cuba membuat entry....


"aku dok tahu"


(hanya itu yang ditulis oleh abgku....kepada abgku...xpe..belajar slow2..nanti we ajar...balik kito telaah blog...mari belajar bersama2...)

****telah diedit oleh idah....

"Contest Unik & Anggun Bersama D'Nur Boutique"

salam
aku nak join contest lagi
kali ni aku sendiri nak masuk
saje menyokong kawan2 blogger
:-)

so jom tengok contestnya...

:: Contest Anggun Bersama D'Nur Boutique ::

Assalamualikum...
kepada semua yg singgah di D'Nur Boutique Online..
SELAMAT HARI RAYA

perhatian semua...

D'Nur Boutique ingin memberi penghargaan kepada pelanggan yang rasmi n yg tak rasmi dgn D'Nur Boutique Online. Dengan ini D'Nur Boutique ingin menganjurkan satu contest tuk semua para pelanggan D'Nur Boutique.
Syarat2Nya sangat mudah......
Kategori 1 ( blogger )

1) Terbuka kepada kesemua pengunjung secara langsung & tak langsung, mengikuti, terjumpa atau terbaca blog saya ini ............ ( Pelanggan D'Nur Boutique satu bonus )-jumpa masa google nak cari tudung syria
2) pastu link kan blog D'Nur Boutique kt bloglist korang...done
3) mesti join followers D'Nur Boutique-done
4) Copy logo contest & letakkan kat sidebar blog korang bersama link D'Nur Boutique...-done

5) buat entry khas kt blog korang dengan tajuk

"Contest Unik & Anggun Bersama D'Nur Boutique"....
(tajuk nie jer yg diterima k)

6) letakkan gambo yang nak dipertandingkan.

7) lastly, tinggalkan komen anda semua di entry nie amd emailkan nama penuh, alamat, no tpn, email & link korang utk saya view entry yg korang buat tue....senang jer kan...


gambar yang aku pertaruhkan untuk contest ini adalh
..
..
..
.
.

mudah-mudahan ada rezeki...insyaallah...


.........------??????


application comp + environment + material
=cuak yang amat

takut nih
hish
rajin la idah stdy
rajin
go go
zunaidah blh...

Friday, October 30, 2009

Thursday, October 29, 2009

adakah untukku???

+++salam semua+++
++tadi tengah2 aku duk belek2 buku2 lama yang da nak abis guna++
+++tiba2 aku terjumpa lak catatan ni++
++so macam xboleh baca da+++
+++sebab tulis nyer ngan pensil++
+++so selagi nampak ni nak la aku letak kat sini++
++tapi korang jangan salah paham pulak++
++bukan aku yang mencipta nyer++
+++dia hanya mencatat di dalam buku ku++
+++aku hanya pemilik buku itu++
++nukilan itu hasil tangan orang lain++


+++so kepada tuannya++
++kalau anda ternampak nukilan ini++
++izinkan dan halalkan yer++
++aku pun xtahu la tuannya ingat ke x dia pernah tulis ni++
+++aku pun xtahu maksud nyer++
++masa aku salin ni+++
++nak jugak la aku paham kan++
++tapi masalahnyer aku xberjiwa seni++
xpaham la aku
hehehe


(aku xtahula ape maksud yang dia nak bagitahu aku atau ape ang tengah dialami masa tuan punya nukilan ni rasa masa tu)

jangan bermain dengan api
kelak terbakar jari sendiri
biar hati menyepi
agar bahagia menyinar hati

biar masa tentukan segala
menyulam restu kasih dan mesra
agar cinta berputik bangga
hingga hayat bertatih nada

walau hayat ku singkat
walau nafas ku sesak
akan ku gagahkan melangkah
ke pentas dunia akan ku jajah

sehening pagi embun menyinsing
sesuci pagi mentari hati
hingga hayat akan ku lindung
pada mu akan ku kasih

malam
bagai luahan hati ku
gelap malam mendamai ku
hingga hanyut dibuai mimpi

kedamaian itu
tidak mampu aku gambarkan
kerna damai itu
hanya dalam hatiku

itu sajer...ader lagi kat bawak tu..tapi da xpaham...so kepada tuannya adakah anda masih mengingati nya???kalau anda tahu itu hasil nukilan anda...sila lah terangkan maksud tersirat nya....:-)

alhamdulillah...


paper BI sudah habis...balik jer bilik laju2 buka laptop...huhuhu..gigih tu..tapi tension la pulak...internet pulak lembap...huh...so pe lagi da tunggu nak masuk blog xlepas2..pe lagi main game la...hahaha...macam habis final je gamaknyer...padahal baru habis satu paper..tapi gembira....hehehehe..bukan pe..lepas satu buku nak baca...hehehe..

so kesimpulannya...jawab tadi ok saje..tapi betul ke salah idokla aku tahu..hehehe...

lagi 4 paper menanti...
good luck!!!


Wednesday, October 28, 2009

first paper...


sudah start final exam ku
first paper sekejap lagi
BI pulak tu
takut ni...
berdebar wey
da kecut rasa...
hahaha
kawan2 tolong doakan aku ek


hish...



salam..aku xtahu la nape..dua tiga hari ni broadband aku macam sengal jer...yer la signal punya la excellent....tapi nak masuk google pun...ya Allah..lama yang amat...huh..tension aku..npe begini???why??why???adakah korang pun mengalami benda yang sama??ke memang line celcom yang xelok..huh...xtahu la aku..ni pun nak update sampai 3 min tunggu..huhuhu..macam mana nak update kalau macam ni..huhuhu...


Tuesday, October 27, 2009

huhuhuhu...

macam mana ni uols...aku da macam kelawar da ni..jadual tidur da tunggang terbalik..huish..kena betulkan balik ni...exam da la ari rabu...

skang waktu tido aku 6pagi -12 tengah hari bukan lagi 12 malam - 6 pagi.....
waaaaa....macam mana boleh jadi gini ni...ish...xbleh jadi ni....
jom bertukar!!!!!
hehehehe


Monday, October 26, 2009

new header...



salam...perasan x...aku nyer header baru...xlawa pun sebab aku just wat 3minit jer...mencuri sedikit masa untuk membuat header lain...nak yang lawa tunggu la dulu..aku pun xder masa sangat nak godek2 blog ni..nak make up cantik2...tunggu la...

header tu pun aku tukar sebab aku tiba2 teringat abang aku gitau kat adam ari tu...yang gambar dia satu family xder kat atas tu...so aku fikir betul jugak..padahal dia banyak berkorban tuk adik2 dia...memang dia xmintak pe2 n aku tahu die gurau masa tu..tapi aku xtahu la nape ia kata2 tu berbekas di hatiku...


jadi untuk menghilangkan rasa bersalah tu aku da wat header lain...aku harap abang aku da xterasa..aku xterfikir pun dulu masa letak gambar tu dulu...aku just nak letak gambar satu family...memang aku sedar gambar tu xder gambar abang satu family sebab masa tu dia beraya umah mertua....tu la..aku terlepas pandang...rasa bersalah pulak...so bz2 pun aku wat jugak walaupun simple...

dulu...


sekarang...

p/s:

1. to my bro:
sorry sangat...we xpk pun masa letak gambar tu kat atas....lagipun xdok oghe tegur...so we ctahu...maaf kan ku wahai abg...to adam , amin n kak su maaf jugak...

2. kepada kawan2 yang akan menduduki final exam...good luck...all the best...


balik ke UTM..


kul 1.00 ptg jap lagi aku akan bertolak balik ke UTM...so bermula untuk final....amin pun da sihat...jadi skang ni xder da benda lain nak fikir....
tumpukan untuk FINAL EXAM....


Sunday, October 25, 2009

LEMARIUMMI COLLECTIONS (LUC) GIVEAWAY


*****sticky mode...entry baru scroll bawah yer...tq :-)


salam
haaa
tengok
kan aku da cakap skang ni aku nak join contest je
sekadar mencuba nasib
hehehe

skang ni lemariummi collection pulak yang wat
so jom join ramai2..


jom kita join beramai2....



Cara-cara nak join...senang je.

1. Sesapa je boleh join

2. Buat 1 entry berkenaan LUC GIVEAWAYkat blog anda

3. Promote tentang LUC GIVEAWAY ni(pastikan sticky mode dan gunakan tajuk di atas je ye) sehingga 24 Oktober 2009


5. Sign up as follower blog LUC

6. And last sekali, tinggalkan nama, email dan tulis komen ek . Senang utk saya link semula ke blog anda semua.

7. Pemenangnya akan dimaklumkan selepas 24 Oktober 2009.

8. Cabutan secara random akan dibuat bagi mengetahui siapa pemenangnya

siap sudah
mudah-mudahan ada rezeki la aku
amin
insyaallah


X0X0

entry ni sepatutnya sebelum entry tadi...tapi sebab saje tadi nak letak gambar amin dulu...bukan pe risau sangat kat amin...so ni just gambar2 yang sempat snap sebelum amin gi jumpa Dr...so lepas je kuar dari bilik Dr ...mood amin da xelok...asyik nak nangis je..mungkin dia tahu kot jap lagi dia akan di operate...so skang ni aku risau...xtahu la nape...tapi aku sangat risau....

aku mampu doakan semuanya berjalan lancar...insyaallah...


adam


amin
lapar eh dik...
dari 12.30 am puasa kan
hehehe
cian die..


kat umah lagi
adik ngah tengok abg adam main


adam
n dibelakang uteh


ibu n amin


ayah n amin


masa ni ngah makan
kat kedai makan


kita akhiri dengan gambar abangku tersayang
ayah a.k.a abe lie


semoga semuanya selamat


bersiaran dari SMC

salam...
macam yang aku gitau semalam
amin akan operate ari ni
so skang aku da kat SMC
amin pun da masuk bilik operate
so skang aku ngah berdebar
fikir2 pasal amin
harap2 semua berjalan lancar
amin
dari mula2 sampai SMC gelabah je...
maybe dia tahu kot dia nak kena operate...
tapi ni semua untuk kebaikan dia
aku sempat gak snap gambar dia selepas tukar baju
untuk gi operate



aku with amin
haaa
tengok
amin da tukar baju


muka cuak amin


amin ngah tengok kartun


ayah n amin


amin yang berdebar menunggu masa


semoga segalanya berjalan lancar
insyaallah
aminn...


Saturday, October 24, 2009

semoga segalanya berjalan lancar....


salam semua
selamat petang
esok amin akan ke Selangor Medical Centre(SMC)
untuk operate "Fistula"
xtahu la betul x eja
tapi yang penting akan masuk bilik bedah
macam minor operation tapi hatiku still risau
bukan pe amin masih lagi kecil untuk melalui semua ni
tapi xpela mungkin ada hikmah disebaliknya
aku sangat berharap segalanya berjalan lancar esok...

so kawan2 semua
doakan amin yer
tq
insyaallah
segalanya ok..


Friday, October 23, 2009

balik juga....


salam...
akhirnya
aku membuat keputusan untuk pulang
walaupun bukan bertemu bonda tercinta
tapi atleast aku jumpa abg n kakak ku
so terubat jua kerinduan untuk bonda
apakan daya
pengorbanan perlu dilakukan

skang bersiaran dari bandar saujana putra
:-)

Tuesday, October 20, 2009

kenangan kuala linggi...

++++salam+++
+++ni kira entry tertangguh la+++
+++da lama nak publish++
+++tapi asyik lupa jer++
+++huhuhu++
++ni xder gambar orang yer++
+++cuma gambar yang sempat aku n member snap+++
+++saje je nak mengenali alam semulajadi++
+++cehhh wahhh+++
+++hehehe++

jom tengok
gambar apa yang ada



kenal x pokok pe ni???
pada sape yang xkenal
ni pokok mengkuang
hehehe
aku pun xkenal
mula2 tengok
hihihihi


ni buahnya
ni xmasak lagi kot
hijau je
aku teka la
hehehe


haaa
ni yang da masak kot
hahaha
pandai2 je
klu salah betulkan la...
hehehe


eeee
cacing
masa kami jalan2 kat pantai
ada pakcik ni ngah cari cacing
dia jual
xingat dah harga die berapa


ni siput mata kerbau
kalau xsilap la
huhuhu
first time tengok
jakun2
hehehe...


ni batu karang


one more batu karang


haaa
ni pulak remis
kenal???


zoom ckit...
remis

itu saje untuk pembelajaran hari ni
hehehe


Monday, October 19, 2009

study week!!!!


study week sudah bermula
tapi aku masih belum mula study
ish2
pe nak jadi ni idah oiii....
ish2
kena insaf ni
jom kawan2 kita study beramai2
hehehe


pameran poster ENVIRONMENTAL CHEMISTRY....


salam
kepada semua kawan2 yang berada di UTM
serta disekitarnya
:-)
jemput2 datang ke Perpustakaan Sultanah Zanariah
kelas aku der wat pameran
pasal environment
so sama2 kita sedarkan diri
tentang kepentingan alam ni
jom ke PSZ pada isnin(19/10/09) dan jumaat(23/10/09)

jom serbu PSZ
sudut akhbar
sama2 kita meriahkan



Sunday, October 18, 2009

huhuhuhuhhu...


macam mana ni aku malas ni...
malas nak study...
malas nak gi mana2..
malas segala2...
hish
xsuka betul la...
da la exam da dekat...
ish..
kena rajin ni...
da2...
gi study...

huhuhu


Saturday, October 17, 2009

aksi di pagi raya

*****sticky mode...entry baru scroll bawah yer...
salam...
ada orang perasan ke....
keje aku skang ni masuk contest
hehehe
bukan pe
aku ngah tension melayan projek sarjana muda
yang xabis-abis
so berehat jap
kite jenguk blog yang ada contest
hehehehe
saje cuba nasib
mana la tahu ada rezeki
insyaallah



npe eh aku pilih gambar ni...gambar ni ambik pagi raya aidilfitri ari tu..masa ni baru balik kubur...mula2 nak ambik gambar cucu sahaja..tapi tiba2 semua nak masuk...sampaikan usu pun nak join....ish2...semua macam xpernah jumapa kamera...xsabar punya pasal sampai semua senyum xsiap...hahaha...da hilang cun semua...da la tu..berebut punya pasal jadi macam sardin dah..tengokla...nak jugak berhimpit sempit2 semata2 nak masuk dalam gambar..hahaha...padahal yang dalam gambar tu semua da besar2...da boleh kahwin pun...tapi perangai, Ya Allah...macam budak2...hehehe

kenapa perlu pilih aku
sebab aku teringin sangat nak try produk ni
nak beli sendiri duit da xder
maklumla kalau da student
hujung2 semester ni jawabnya pokai la
so kalau dapat free
boleh la aku try
hehehe

ok
pasal produk ni pulak
aku xtahu sangat
just baru tahu
tu pun aku dengar2 member sebut
so aku try cari
jumpa la
banyak kegunaan die
tu yang aku berminat nak try
hehehe
ditengah-tengah kebzian aku ni
sempat la aku mencelah
mencari masa mengadap blog ni
hehehe
sajer je
aku nak hilangkan tension
jom tengok peraduan ni pulak



Apakah Syarat-Syaratnya?

Pertama : Uols perlulah menjadi follower Miela77 dan mesti add http://miela77.blogspot.com/ kat link kengkawan uols. done

Kedua : Uols perlu copy banner diatas dan tepek kat entri dan sidebar uols dengan linkback ke blog daku.done

Ketiga : Buat entri dan Uols tepeklah gambar Aksi Di Aidilfitri yang paling spontan dan cerita ttg aksi tersebut. Tak kisahlah aksi macam mana dan zaman bila janji spontan dan mencuit hati sesiapa yang melihatnya. Kemudian, beritahu daku kenapa uols perlu dipilih sebagai pemenang.

Keempat : Ceritakan apa yang uols tahu tentang Produk UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal. Penceritaan yang kreatif akan meraih markah bonus.


Hadiah Tambahan


Kelima : Sekiranya anda membeli UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal bernilai RM57, anda layak dinilai berasingan dan mendapat hadiah tambahan bernilai RM40 yang berupa produk UK Antivirus dan Bio Aura. Hanya perlu nyatakan nombor track Pos Laju yang uols dapat semasa penghantaran didalam entri uols sahaja. Pada yang belum membelinya, uols boleh order dan automatik uols layak untuk dinilai bagi hadiah tambahan ini.

Keenam : Sila tinggalkan komen di kotak komen entri ini dengan menyertakan link entri uols dan email address.

Pemenang Pertama akan memenangi hadiah yang berupa:-

UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal Bernilai RM20

dan

Minyak wangi Auralife bernilai RM20

Pemenang Kedua akan memenangi hadiah yang berupa:-

UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal Bernilai RM20

dan peserta yang membeli produk kami bernilai RM57 akan layak memenangi kedua-dua hadiah yang bernilai RM40 dan dinilai berasingan.


Meh gandakan penyertaan uols sekarang...promosi RM55 untuk 3 botol 5ml termasuk poslaju dan layak memenangi hadiah bernilai RM40 dan layak juga memenangi hadiah yang ditawarkan diatas...lagi menguntungkan..huhuhu
Kalau sapa2 yang sudi sponsor hadiah, daku amat menghargainya memandangkan kesemua hadiah diatas adalah produk yang daku jual.
Contest akan berlangsung mulai 16.09.09 hingga 16.10.09 so uols ada masa nak snap gambar dan beli produk daku hehehee...
Contest akan ditutup tepat jam 11.59pm pada 16.09.09 ye...moh le kite..

my final exam....


salam
jadual final aku baru je gi salin

ni jadual nyer

28/10-english
2/11-application comp in chemistry
4/11-environmental chemistry
5/11- material
10/11-polymer

haaa
itu lah jadual exam aku sem ni
huhuhuhu
takut2
da la environment n material dekat
huhuhuu

so kawan2
doakan aku yer
insyaallah